want hondjes moeten blaffen!

Bij toneelvereniging ‘t Hondje van Mary staan inzet, enthousiasme en leergierigheid centraal. Op basis hiervan wordt in de voorstellingen en het toneelspel gestreefd naar een combinatie van creativiteit, ontwikkeling van talent, inzet en inspirerende energie.

 

 
In de voorstellingen en in de workshops en het toneelspel wordt gestreefd
naar een combinatie van diepgang en humor, snelheid en aandacht voor tekst.

bekijk meer van toneelgezelschap ‘t Hondje van Mary

 

Amateur Toneel Gezelschap

De groep bestaat uit 10-25 spelers, waaronder zowel beginnende als ervaren acteurs die verschillen in leeftijden, achtergronden en ervaringen. ‘t Hondje van Mary speelt in verschillende theaters in Amsterdam (o.a. Fijnhout theater, Ostadetheater, Muiderpoorttheater, Pleintheater, De Roode Bioscoop). Gewoonlijk is er 1 productie per jaar. De thuisbasis van ‘t Hondje van Mary is de Brouwersgracht in het hart van Amsterdam. Hier wordt eenmaal per week gerepeteerd.

 

[cursus] Amateur Toneel Workshop volgen?

 
Voor het theaterseizoen 2015-2016 zijn al onze toneelcursussen volledig ingevuld.
Vanaf mei 2016 worden er weer nieuwe workshops en toneellessen aangeboden.

Doorgaans wordt in overleg met alle acteurs en de regisseur (altijd een professionele regisseur / docent) een stuk gekozen en vervolgens bewerkt. De eerste maanden van het repetitie seizoen kenmerkt zich doorgaans door workshops, improvisatie-en warming up technieken, waarna – als de rolverdeling bekend is – speltechniek wordt verfijnd, enscenering, rekwisieten en dergelijke geconcretiseerd worden.

Het uiteindelijke doel is een volwaardige theatervoorstelling in een theater in Amsterdam. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar en voor het Amsterdamse publiek. Tijdens deze voorstelling richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse workshops hebben dan ook deze invalshoek.

 

Toneel Werkwijze

De voorstelling is een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de voorstellingen.

We repeteren elke dinsdagavond in een gehuurde repetitieruimte in Studio ‘De Lichting’ aan de Brouwersgracht.
We werken altijd met een professionele regisseur.
We huren een theater in Amsterdam (dit jaar en vorig jaar de Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein)  voor drie toneelvoorstellingen.

Want zonder theater geen voorstelling. Dit is de meest belangrijke factor die er toe bijdraagt dat ‘t Hondje van Mary bestaat en verder kan groeien en het plezier, hard werken en enthousiasme voor amateurtoneel zodanig gehandhaafd blijven. We willen ook dit jaar de Amsterdammers van een mooie voorstelling laten genieten.

 

Cultureel Belang voor Amsterdam

Het participeren aan het verrijken van het aanbod van de Amsterdamse amateurkunst, het aanmoedigen en motiveren van amateurtoneelkunst als hobby alsmede een eventuele opstap naar een professionele toneelcarrière. Het bij elkaar brengen van een doorsnee aantal bewoners van Amsterdam welke zeer divers is qua leeftijd en culturele achtergrond in een wederzijdse artistieke, respectvolle en leerzame omgeving. Humor, motivatie en enthousiasme voor het spel staan centraal.

Het publiek bestaat uit (amateur)toneelspelers-en liefhebbers, zo breed en divers mogelijk, maatschappelijk geïnteresseerd en bewogen. Er is altijd wederzijds speel-en kijkplezier in een ontspannen en laagdrempelige omgeving.

De toegangsprijs is 12,50 euro.
Voor mensen met stadspas en oud leden van ‘t Hondje van Mary is de toegangsprijs 10 euro.


  • Op 7, 8 en 9 juni 2018 presenteerttoneelvereniging t Hondje van Mary haar nieuwste toneelstuk in het Polanentheater te Amsterdam! De kaarten kosten 12 [...]
  • Toneel | De vertellingen van 1001 nacht
    Een gruwelijk sprookje op het snijvlak van liefde en haat. Op 7, 8 en 9 juni 2018 speelttoneelvereniging t Hondje van Mary haar nieuwste toneelstuk in [...]
  • Volg ons op Facebook
    Bekijk onze fanpagina.